Etusivu    Tapahtumakalenteri 2017    Möhkön toimijat    Tuotteet ja palvelut     Linkit   Kuvagalleria

Möhkön ruukki

Savottakahvila
Möhkön Manta 

Mantan Majatalo

Mantan Luontopalvelut

Petkeljärven retkeilykeskus

Möhkön Rajakartano

Ilomantsin Näyttämökerho ry

Kuuksenkaari

Möhkön kyläyhdistys

Möhkönkoskien virkistyskalastus-
alue

Öykkösenvaaran sotahistoriallinen alue

Hoitokoti Mesikämme

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Möhkön Matkailuyhdistys ry
045 340 3920
mohko.info@luukku.com
www.mohko.net

Ilomantsin Näyttämökerho ry

Ilomantsin vireä ja korkeatasoinen teatterielämä juontaa juurensa jo yli kahden vuosikymmenen taakse, aina vuoteen 1986, jolloin Ilomantsin Näyttämökerho ry. perustettiin. 

Kesäteatterituotantojen lisäksi Ilomantsin kansalaisopiston teatteriryhmät tuottavat toteuttavat erilaisia teatteriproduktioita ympäri vuoden. Esimerkkinä aktiivisuudesta olkoon se, että vuodessa ensi-iltaan tulee erilaisia tuotantoja aina nuorisomusikaaleista ja lasten esityksistä aikuisten nykydraamaan. Talvikaudella esitykset ovat Ilomantsin kunnanviraston Kalevala-salissa, kesäisin toimitaan Möhkön ruukin alueella. 

Kesä 2017:                         

TEATTERI MÖHKÖ esittää kesällä 2017 kantaesityksenä näytelmän Syrjän voima.

Näytelmä on toinen osa kaksivuotisesta, vuosia 1917-2017 käsittelevästä näytelmäkokonaisuudesta. Kokonaisuudella juhlistetaan Ilomantsin Näyttämökerhon 30-vuotista ja itsenäisen isänmaamme 100-vuotista taivalta.

Syrjän voima näytelmä kuvaa Ilomantsin, rajaseudun ja Suomenhistorian vaiheita vuodesta 1957 nykypäivään. Näytelmän päähenkilön Amanda Kähkösen vaiherikas ja osin uhkarohkeakin elämä kuvaa oivaltavasti ja tunteikkaasti yksilön ja yhteiskunnan viimevuosikymmenten kehitystä: maaltapaosta kehitysalue-politiikankultavuosiin ja siitä kohti EU:ta ja taisteluun syrjäseutujen puolesta.

Teatteri Möhkö haastaa katsojat ja tekijät teatterispektaakkeliin, jossa tunteet itkusta nauruun vaihtuvat kuten Amandan elämässäkin käy. Amanda Kähkösen 100-vuotisjuhlapuheen sanoin ” En ois voina ikinä uskkoo, jotta kaiken tämän oon nähnä ja kokena, eiköhän siinä oo yhen ihmiselon osalta aika paljo”.

Joonas Nuutisen säveltämä musiikki ja upea maisemanäyttämö Koitajoen varrella luovat puitteet teatterielämykselle. Näytelmäkirjailija/teatteriohjaaja Lauri Jänis jatkaa Suomen lähihistoriasta kertovien näytelmien sarjaa Suomi 100-vuotta esityksellä Ilomantsin Möhkössä.

Nähkää ja kokekaa todellinen Syrjän voima.

Ensi-ilta 5.7.2017 ja näytelmää esitetään 14 kertaa ajalla 5.-31.7.2017. Esitysajat löydät Möhkön tapahtumakalenterista ja teatterin kotisivuilta.

Käsikirjoitus ja ohjaus: Lauri Jänis.


Yhteystiedot:

Ilomantsin Näyttämökerho ry

Postiosoite:
Yhtiöntie 8 
82900 Ilomantsi

Puh. + 385 (0) 050 431 9712
Sähköposti: info(at)teatterimohko.fi
Kotisivu:
www.teatterimohko.fi


Tästä takaisin Möhkön toimijat sivulle.