Etusivu   Tapahtumakalenteri 2018   Möhkön toimijat    Tuotteet ja palvelut     Linkit   Kuvagalleria

Möhkön ruukki

Savottakahvila
Möhkön Manta 

Mantan Majatalo

Mantan Luontopalvelut

Möhkön Rajakartano

Ilomantsin Näyttämökerho ry

B&B Kuuksenkaari

Möhkön kyläyhdistys

Petkeljärven kansallispuisto

Möhkönkoskien virkistyskalastus-
alue

Öykkösenvaaran sotahistoriallinen alue

Hoitokoti Mesikämmen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Möhkön Matkailuyhdistys ry
045 340 3920
mohko.info@luukku.com
www.mohko.net
 

Petkeljärven Retkeilykeskus

Keskeltä koskematonta luontoa, harjujen ja vesien keskeltä löytyy Petkeljärven Retkeilykeskus, jossa voit ruokailla, majoittua, saunoa tai poiketa kahville. 

Retkeilykeskuksen tilat tarjoavat hienot puitteet erilaisten tilaisuuksien järjestämiselle suurillekin ryhmille. Juhlat, kokoukset, leirit ja muut tilaisuudet järjestyvät toiveidenne mukaan. Pitopalvelu ja ryhmien ruokailut tilauksesta.

Petkeljärven kansallipuisto

Kauniiden harju- ja järvimaisemien Petkeljärven kansallispuisto sijaitsee noin 12 km Möhköstä lounaaseen. Petkeljärven arvokkaat harjut kuuluvat pitkään harjumuodostelmaan, joka ulottuu Koitereelta aina Venäjän puolelle. Harjut eivät ole korkeita, mutta ne ovat jyrkkärinteisiä. Puiston koskemattomissa metsissä humisevat 150-vuotiaat, paksukaarnaiset petäjät. Puiston erikoisuuksiin kuuluvat jatkosodanaikaiset taisteluvarustukset, joista osa on entisöity.

Kesäisin kävijän havahduttaa hiljaisesta mietiskelystä kuikan kuuluva huuto. Joskus polun saattaa tukkia majavan kaatama puunrunko. Puistossa risteilee yhteensä noin 10 km merkittyjä reittejä, mm. luontopolku Kuikan kierros, jonka pituus on 6,5 km. Pitemmästä patikointiretkestä kiinnostuneet voivat lähteä noin 20 km pitkälle rengasreitille, joka kulkee kansallispuistossa sekä sen vieressä olevalla Natura-alueella. Petkeljärveltä alkaa myös 35 km:n mittainen, Pohjois-Karjalan vanhin retkeilyreitti Taitajan taival. Petkeljärveltä voi patikoida myös Rajan polkua Möhköön ja jatkaa Susitaivalta pitkin aina Patvinsuolle saakka.

Petkeljärven kansallispuiston alueella on useita lampia ja järviä, jotka tarjoavat loistavat puitteet vesillä liikkumiseen. Petkeljärven retkeilykeskuksesta voi vuokrata kanootteja ja soutuveneitä.

Lisätietoja Petkeljärven kansallispuistosta löydät Metsähallituksen Luontoon.fi sivustolta.


Petkeljärven kansallispuisto

Postiosoite:
Petkeljärventie 61
82900 Ilomantsi

Puh: 041 4361 790, Petkeljärven retkeilykeskus
Kotisivu: www.luontoon.fi/petkeljarvi


Tästä takaisin Möhkön toimijat sivulle.

 

Petkeljärven kuvat © Paula Kukkonen