×

Change Language

FI EN
×
×

26.-28.7.2023 Jokiveneretki Petkeljärven kansallispuistoon, Ruukin museotuokio ja kesäteatterin yönäytös

Kolmen päivän lomanen

Kesän lomaohjelmaehdotukset ovat omatoimilomailijoille suunniteltuja, itsenäisesti toteutettavia sekä omaan makuun vaivatta muokattavia ehdotuksia.

26.-28.7.2023 Jokiveneretki Möhköstä Petkeljärven kansallispuistoon, museotuokio ja kesäteatterin yönäytös

26.7.2023: Jokiveneretki Petkeljärven kansallispuistoon

10.00 – 15.00 Jokivenevuoro Möhkö - Petkeljärvi – Möhkö kuljettaa Möhkön kylältä suoraan Petkeljärven kansallispuistoon. Lähtö Möhköstä on klo 10.00 ja saapuminen Petkeljärvelle klo 11.30. Veneretkeläiselle jää mukavat kaksi tuntia aikaa tutustua Petkeljärven kansallispuistoon ennen klo 13.30 alkavaa paluumatkaa. Vene kiinnittyy takaisin Möhkön kylän rantaan klo 15.00. Petkeljärvellä lounaan voin nauttia Petkeljärvi Centerin kahviossa.

27.7.2023: Omatoiminen päivä Möhkön ruukilla

Möhkön ruukin näyttelyt löytyvät päärakennus Pytingistä ja kaupparakennus Ambarista. Puistoalueella on Museoviraston restauroima, ainutlaatuinen kanavajärjestelmä, ruukin vanha paja sekä uimahuone. Ruukin alueella kiertelee tehtaanjohtajan nuorikolleen 1800-luvun lopulla perustama Lemmenpolku. Polulta voi poiketa Lotinankosken kävelysillalle sekä Möhkön Arboretumiin.

Historian havistessa vierellä, säväyttävät Möhkön ruukkimuseon rakennuksissa ja pihapiirissä yhdeksän taitelijan Möhkönvirta-näyttelyn teokset.

28.7.2023: Sotahistoriaa & kesäteatteria

Ilomantsin Sotatie on kokonaisuudessaan 150 kilometrin mittainen verkosto. Sotatie-kartalla-palvelun ääniopastuksia kuunnellen omatoimimatkaaja pääse vaivattomasti syvemmälle paikkojen historiaan.

Jos haluaa tutustua vain yhteen Sotatien kohteeseen, on Möhkön lähistöllä oleva Öykkösenvaara oiva valinta. Öykkösenvaaran taistelualue on luokiteltu ensimmäisen luokan sotahistorialliseksi kohteeksi, josta löytää kunnostettuja puolustusrakenteita, taisteluasemia sekä rakennustaiteellisesti ainutlaatuisen opastuskeskuksen.

22.00 Teatteri Möhkön vauhdikas komedia Ainoo auttamassa esitetään vain kahtena iltana valaistuna yönäytöksenä. Ainon tarina saa alkunsa, kun vanhaan kartanoon muuttaa perhe remonttiaikeet mielessään. Katsomosta näkee paitsi teatteriesityksen, myös vieressä virtaavan Koitajoen. Varaa Ainoo auttamassa -teatteriliput tarjoiluineen.

Möhkön ruukin päärakennus Pytinki

Majoitusta matkallesi

Möhkössä lomaillessa Möhkön Mantan Majatalon tunnelmalliset huoneistot takaavat rauhalliset yöunet.
Möhkön Mantan Majatalo

Petkeljärvi Centerin ohessa on leirintäalue sekä huoneistomajoitusta. Kansallispuistosta voi myös vuokrata kokonaisen puistonvartijan majan.
Petkeljärvi Center:
Puistonvartijan maja ja huoneet
Leirintäalue

säpinää seuduille