×

Change Language

FI EN
×
×

Omatoimista tekemistä

mitä kaikkea onkaan tarjolla

Omatoimista tekemistä

Möhkön ja Petkeljärven alueilla saat ajan kulumaan mainiosti myös omatoisesti. Tekemistä ja näkemistä riittää vaikka useammallekin päivälle.

Koitajoki

Koitajoki virtaa Möhkön kylän halki. Joki on ikiaikainen vesistöreitti, joka tarjoaa nykyisinkin luontoharrastajalla hienot mahdollisuudet veneilyyn, melontaan, kalastukseen ja muuhun virkistäytymiseen.

Retkeilyreitit

Alueellamme on monia merkattuja retkeilyreittejä. Niistä löytyy sopivia kohteita niin päiväretkiin kuin useamman vuorokauden yli kestäviin vaelluksiin. 

Möhkön ruukki

Möhkön ruukin ainutlaatuinen kulttuuriympäristö tarjoaa mielenkiintoista nähtävää koko perheelle. Näyttelyihin tutustuessasi pääset aikamatkalle Möhkön kylän historiaan.

Savottakahvila Möhkön Manta

Savottakahvilan makuja ja tunnelmaa ainutlaatuisessa kesäkahvilamiljöössä vanhan asuntoproomun uumenissa. 

Petkeljärvi Center

Majoitu, retkeile ja ruokaile keskellä kansallispuistoa

Möhkönkoskien virkistyskalastusalue

Möhkönkoskien virkistyskalastusalueella pääset kokeilemaan kalaonnea virtaavassa vedessä.Möhkönkoskien kuohut tarjoavat vapaa-ajankalastajalle helposti tavoitettavan ja luonnonkauniin kalapaikan.

 

Möhkön Arboretum

Möhkön arboretum on vuonna 2004 perustettu koti- ja ulkomaisten puu- ja pensaslajien kokeilupuisto.

MOBO-suunnistusta Möhkössä

MOBO - suunnistus on nykyaikainen tapa tutustua ja kokeilla suunnistusta. Oma älypuhelimesi toimii karttana, kompassina ja leimauslaitteena.

Öykkösenvaaran sotahistoriallinen alue

Maaselän kannakselta alkanut Neuvostoliiton suurhyökkäys pysähtyi Ilomantsin Öykkösenvaaraan heinäkuun lopulla 1944. Jatkosodan viimeinen suurtaistelu päättyi suomalaisten voittoon.

Petkeljärven kansallispuisto

Petkeljärven kansallispuiston arvokkaat harjut kuuluvat pitkään harjumuodostelmaan, joka ulottuu Koitereelta aina Venäjän puolelle.

Ravintola Parppeinpirtti

Ilomantsissa Parppeinvaaran laella sijaitseva karjalaistyylinen ravintola palvelee matkailijoita ympäri vuoden.

säpinää seuduille