×

Change Language

FI EN
×
×

Luonto & retkeily

Luonto & retkeily

Rajakarjalainen luonto on kokemisen arvoinen. Vesistöt, metsät, suot ja jääkauden muovaamat erämaiset harjut vuorottelevat maisemassa. Ilomantsi tarjoaa  mahtavat puitteet monenlaiseen luonnossa liikkumiseen ja harrastamiseen.

Tälle sivulle on koottu tietoja alueemme luontokohteista, retkeilyreiteistä ja luontoharrastusmahdollisuuksista.

Koitajoki

Koitajoki virtaa Möhkön kylän halki. Joki on ikiaikainen vesistöreitti, joka tarjoaa nykyisinkin luontoharrastajalla hienot mahdollisuudet veneilyyn, melontaan, kalastukseen ja muuhun virkistäytymiseen.

Retkeilyreitit

Alueellamme on monia merkattuja retkeilyreittejä. Niistä löytyy sopivia kohteita niin päiväretkiin kuin useamman vuorokauden yli kestäviin vaelluksiin. 

Möhkönkoskien virkistyskalastusalue

Möhkönkoskien virkistyskalastusalueella pääset kokeilemaan kalaonnea virtaavassa vedessä.Möhkönkoskien kuohut tarjoavat vapaa-ajankalastajalle helposti tavoitettavan ja luonnonkauniin kalapaikan.

 

Möhkön Arboretum

Möhkön arboretum on vuonna 2004 perustettu koti- ja ulkomaisten puu- ja pensaslajien kokeilupuisto.

MOBO-suunnistusta Möhkössä

MOBO - suunnistus on nykyaikainen tapa tutustua ja kokeilla suunnistusta. Oma älypuhelimesi toimii karttana, kompassina ja leimauslaitteena.

Petkeljärven kansallispuisto

Petkeljärven kansallispuiston arvokkaat harjut kuuluvat pitkään harjumuodostelmaan, joka ulottuu Koitereelta aina Venäjän puolelle.

säpinää seuduille