×

Change Language

FI EN
×
×

7.-9.7.2023 Möhkön Ruukkipäivä, kesäteatteri ja Ruukin museotuokio

Kolmen päivän lomanen

Kesan ohjelmaehdotukset ovat omatoimilomailijoille suunniteltuja, itsenäisesti toteutettavia sekä omaan makuun vaivatta muokattavia ehdotuksia.

7.-9.7.2023 Möhkön Ruukkipäivä, kesäteatteri ja Ruukin museotuokio        

7.7.2023: Museotuokio ja Möhkön ruukkiin tutustuminen

Möhkön ruukki oli aikoinaan Suomen suurin raudantuottaja ja tarjosi työtä sadoille ihmisille. Nyt ruukin rakennukset sekä ympäröivä puisto ovat museoaluetta. Historian havistessa vierellä, säväyttävät Möhkön ruukkimuseon rakennuksissa ja pihapiirissä yhdeksän taitelijan Möhkönvirta-nykytaidenäyttelyn teokset.

Perjantaina 7.7. museon pääsymaksuun sisältyy klo 14.00 alkava Möhkön ruukin museotuokio.

8.7.2023: Kesäteatteri: Ainoo auttamassa ja vierailu kansallispuistossa

10.00 – 13.00 Vierailu Suomen pienimmässä kansallispuistossa
Möhkön kylältä kansallispuiston ytimeen, Petkeljärvi Centerin pihaan on matkaa vain 12 kilometriä. Keskus sijaitsee mäntykankaalla, kirkkaan vesistön ympäröimällä niemellä. Lähistön vesistöillä voi meloen ja soutaen. Petkeljärvi Centerillä on tarjolla monipuolinen vuokravalikoima. Patikoijalle kansallispuistossa on kolme lyhyttä reittiä. Pieni lounastauko Petkeljärvi Centerin kahviossa lienee paikallaan ennen kesäteatteriin siirtymistä. Kahvio on avoinna klo 12.00 – 18.00.

14.00 Teatteri Möhkö esittää vauhdikkaan komedian Ainoo auttamassa. Tarina saa alkunsa, kun vanhaan kartanoon muuttaa pieni perhe remonttiaikeet mielessään. Möhkön kesäteatteri on luonnonkauniilla paikalla Koitajoen rannalla. Tutustu ja varaa Ainoo auttamassa -teatteriliput.

9.7.2023: Ruukkipäivä ja Parppeinpirtin pitopöytä

10.00 – 16.00 Möhkön ruukkipäivä
Ruukkipäivänä Möhkön pieni kylä täyttyy kuhinalla. Kesän 2023 ruukkipäivän teemana on ihmisen ja luonnon välinen suhde. Luontoaiheisia asiantuntijaluentoja ja työnäytöksiä värittävät lapsivieraiden riemuksi paikalle saapuva Palomestari Ruisku sekä jalat tanssiin houkutteleva Tony Montana.

16.00 – 16.30 Ajomatka Möhköstä Parppeinvaaralle

16.30 – 18.00 Ravintola Parppeinpirtin nykykarjalainen pitoateria

Parppeinpirtin nykykarjalainen pitopöytä notkuu itäistä perinnettä kunnioittavia herkkuja paikallisella persoonalla höystettynä. Ravintolan nurkan piirootsupussa valmistuvat uunituoreet piirakat. Pöytävarausta tehdessä kannattaa varata aidot vatruskat ja karjalanpiirakat kotiin viemisiksi. Lue lisää: Nykykarjalainen pitoateria

Möhkön ruukin päärakennus Pytinki

Majoitusta matkallesi

Möhkössä lomaillessa Möhkön Mantan Majatalon tunnelmalliset huoneistot takaavat rauhalliset yöunet.
Möhkön Mantan Majatalo

Petkeljärvi Centerin ohessa on leirintäalue sekä huoneistomajoitusta. Kansallispuistosta voi myös vuokrata kokonaisen puistonvartijan majan.
Petkeljärvi Center:
Puistonvartijan maja ja huoneet
Leirintäalue

säpinää seuduille