×

Change Language

FI EN
×
×

9.-11.7.2023 Möhkön Ruukkipäivä, kesäteatteri ja Möhkön supertiistai

Kolmen päivän lomanen

Kesän ohjelmaehdotukset ovat omatoimilomailijoille suunniteltuja, itsenäisesti toteutettavia sekä omaan makuun vaivatta muokattavia ehdotuksia.

9.-11.7.2023 Möhkön Ruukkipäivä, kesäteatteri ja Möhkön supertiistai

9.7.2023: Ruukkipäivä

10.00 – 16.00 Möhkön ruukkipäivä
Ruukkipäivänä Möhkön pieni kylä täyttyy kuhinalla. Kesän 2023 ruukkipäivän teemana on ihmisen ja luonnon välinen suhde. Luontoaiheisia asiantuntijaluentoja ja työnäytöksiä värittävät lapsivieraiden riemuksi paikalle saapuva Palomestari Ruisku sekä jalat tanssiin houkutteleva Tony Montana.

10.7.2023: Kesäteatteria ja patikointia kansallispuistossa

10.00 –16.00 Vierailu Suomen pienimmässä kansallispuistossa
Möhkön kylältä Petkeljärven kansallispuiston ytimeen, Petkeljärvi Centerin pihaan on matkaa 12 kilometriä. Autoillen matka taittuu vartissa, mutta taipaleen voi taittaa myös pyöräillen. Möhkön Mantan Luontopalveluluilta vuokraat pyörän vaivattomasti.

Petkeljärvi Centerillä on tarjolla monipuolinen vuokravalikoima kanootteja, kajakkeja sekä soutuveneitä. Patikoijille kansallispuistossa on kolme lyhyttä reittiä. Evästauko Petkeljärvi Centerin kahviossa virkistää ennen kesäteatteriin siirtymistä. Kahvio on avoinna klo 12-18.

19.00 Teatteri Möhkö esittää vauhdikkaan komedian Ainoo auttamassa. Juoni saa alkunsa, kun vanhaan kartanoon muuttaa pieni perhe remonttiaikeet mielessään. Möhkön kesäteatterin katsomosta voi näytelmän lisäksi ihailla vierellä lipuvaa Koitajokea. Tutustu ja varaa Ainoo auttamassa -teatteriliput.

11.7.2023: Lomalaisen supertiistai Möhkössä

10.00 Museoalue avautuu
11.00 -16.00 Takojan tiistai. Seppä työskentelee Ruukin pajalla
12.00 – 13.30 Kokan kohinaa -jokiveneretki Koitajoella        
12.00 – 12.40 Lemmenpolulta masuuneille. Opastettu kierros ruukin ulkoalueella
14.00 -14.20 Opastus Möhkön ruukin historiaan

Savottakahvila Möhkön Mantan herkut auttavat siirtämään nälkää alkuillan pitoateriaan asti. 

Jos lomajalat vielä kantavat, kannattaa suunnata Lotinakosken kävelysillalle, Koitajoen toiselle puolelle, mistä löytyy Möhkön Arboretum. Manner-Euroopan itäisin arboretum yllättää monipuolisuudellaan.

16.30 – 18.00 Ravintola Parppeinpirtin nykykarjalainen pitoateria

Nykykarjalainen pitopöytä notkuu itäistä perinnettä kunnioittavia herkkuja paikallisella persoonalla höystettynä. Ravintolan nurkan piirootsupusta piirootsupussa valmistuvat uunituoreet karjalanpiirakat ja ilomantsilaiset vatruskat. Lue lisää: Nykykarjalainen pitoateria

 

Möhkön ruukin ulkoalueella sijaitsee Uimahuone Ryöppy

Majoitusta matkallesi

Möhkössä lomaillessa Möhkön Mantan Majatalon tunnelmalliset huoneistot takaavat rauhalliset yöunet.
Möhkön Mantan Majatalo

Petkeljärvi Centerin ohessa on leirintäalue sekä huoneistomajoitusta. Kansallispuistosta voi myös vuokrata kokonaisen puistonvartijan majan.
Petkeljärvi Center:
Puistonvartijan maja ja huoneet
Leirintäalue

Petkeljärven retkeilykeskuksen majoitushuone
säpinää seuduille